Политика на поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

В Rinaldi.bg се грижим за сигурността на Вашите лични данни и сме предприели необходимите мерки, за да приведем дейността на магазина си и неговите служители в съответствие със законовите изисквания за защита на информацията и нейната поверителност, следвайки най-добрите практики за това. Когато събираме лични данни на нашите клиенти, следваме принципа за свеждане и обработване на данните до минимум, законосъобразност, прозрачност и сигурност.

Ние уважаваме правото Ви на поверителност, поради тази причина държим да знаете с каква цел използваме Вашите лични данни.

Какви лични данни събираме и защо обработваме Вашите лини данни?

Rinaldi.bg обработва онези лични данни, които са необходими и свързани с дейността на магазина, като при това ние действаме, като администратор на лични данни. Събираме само минимално необходимите лични данни и само ако сме получили Вашето съгласие или е налице друго законно основание за това.

Случайте в които събираме и обработваме Вашите лични данни, както и целите с които го правим са следните:

  • Когато пожелаете да получавате нашия бюлетин с промоции и специални оферти: в случай, че желаете да получавате тази информация е необходимо да ни предоставите Вашия имейл адрес.;
  • Когато ни изпратите писмо чрез формата за контакт: когато ни пишете през интернет страницата ни е необходимо да посочите име и имейл адрес за обратна връзка, за да можем да се свържем с Вас. Ако ни споделите друга лична инфрмация в текста на запитването си, ще обработим тази информация доколкото е необходимо, за да отговорим на въпросите, които сте ни поставили.;
  • Когато създаваме Ваш личен профил на нашата интернет страница: когато пожелаете да се регистрирате, като наш клиент в онлайн магазина ни, ние събираме като информация Вашите две имена, имейл адрес, телефон и адрес за контакт.;
  • Когато закупувате стока от нашия онлайн магазин, ние обработваме допълнително следните категории лични данни: имена, телефон, адрес за доставка, желана дата и час на доставката, ако има изразени такива.;

Всеки, които използва клиентският си профил в нашия онлайн магазин, ще може да провери историята и всички подробности за поръчките си. Също така ние Ви предоставяме лесен начин, да поддържале точна и актуална информация, като например данни за контакт, адрес за доставка и информация за начина на плащане. Ако пожелаете имате възможност да запазите артикулите в кошницата си и да ги поръчате на по-късен етап и при ново посещение на профила си. За да можем да Ви предоставим тази възможност и да подобрим начина на работа на онлайн магазина си ние използваме бисквитки. Повече информация можете да видите в раздела „Бисквитки“ малко по-надолу.

Независимо от причината поради която ни споделяте Вашите лични данни, ние Ви препоръчваме да не разкривате чувствителна лична информация: като расов и етнически произход, религия, членство в синдикални организации, сексуална ориентация, здравословен статус и др.

За колко време съхраняваме личните Ви данни?

Rinaldi.bg съхранява Вашите лични даннии, само за целите посочени по-горе и само за необходимия за тях срок. Ако решите, че не желаете да получавате повече нашия бюлетин или че искате да изтриете профила си, ние ще заличим всички Ваши лични данни, освен ако за нас не е налице друго основание или законно задължение да запазим част от тях.

С кого споделяме Вашите лични данни?

Екипа на Rinaldi.bg не споделя и разпространява Вашите лични данни за маркетингови или други цели на трети страни. Посочените по-горе данни се предоставят, само и единствено на наши доверени партньори (технически доставчици на маркетингови услуги и услуги по уеб дизайн), за които сме се уверили, че спазват най-високи стандарти за сигурност на информацията и поверителност. Предоставянето на данни на наши партньори е необходимо с цел да Ви предоставим услугите, които сте заявили, както и за да подобрин функционирането на нашия онлайн магазин. Никога не бихме предоставили Вашата лична информация на трети страни, без изрично да сте ни дали съгласие за това!

Как защитаваме Вашите права?

Rinaldi.bg обработва Вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели и срокове. Когато събираме личните Ви данни ние го правим в минимален обем и само за предварително и ясно определени цели и срокове за съхранение. Достъп до данните предоставяме само на определен брой лица, които са предварително обучени и инструктирани, как да работят с данни.

Във връзка с влизането в сила на новата Европейска деректива за защита на личните данни (GDPR) от Rinaldi.bg предприехме детайлен анализ и одит на всички наши процеси свързани с обработката на личните данни. В рамките на този анализ ние проверяваме партньорите си, ревизираме процедурите си и правилата си на работа, обучаваме служителите си и използваме опитни консултанти по информационна сигурност, за да гарантираме спазването на най-висок стандарт за поверителност и сигурност на Вашите лични данни.

Какви са Вашите права?

Като лице, за което се отнасят данните имате право да получавате потвърждение и/или подробна информация, включително и копие от обработванеите за Вас лични данни. Освен това Вие имате право да възрасзите срещу събирането и по-нататъчната обработка на Вашите лични данни, както и да поискати същите да бъдат актуализирани или изтрити.

Важно е да знаете, че можете да оттеглите Вашето съгласие за обработване на лични данни по всяко едно време, като влезнете в редакция на профила и натиснете бутона „Заличи профила“. Ако считате, че Вашите права за защита на данни са нарушени, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни.

Информация относно компетентния надзорен орган:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Ако имате въпроси във връзка със Вашите права или ако искате да упражните някое от тях, моля свържете се с нас на: info@megadom.bg!

ИЗПОЛЗВАНЕ НА „БИСКВИТКИ“

Какво са бисквитките и защо са необходими?

„Бисквитката“ е малък текстов файл, който се изтегля на „крайно устройство“(например компютър или смартфон), когато потребителят достъпи уебсайт. Тя позволява на сайта да функционира правилно, да разпознава устройството на потребителя и да съхранява известна информация за предпочитанията на потребителя и за минали действия (например избор на език, размер на шрифта, login и др.), които се съхраняват за определен период от време, за да не се налага да въвеждате информацията отново.

За да разгледате нашия сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. При зареждане на страницата на www.rinaldi.bg и при преглед на нейното съдържание се използват „бисквитки“, които позволяват нейното правилно функциониране. Освен това, когато пазарувате в нашия онлайн магазин, бисквитките позволяват на сайта да запомни, кои продукти добавяте в потребителската си кошница, докато не финализирате покупката.

Как да контролирате и ограничите използването на „бисквитки“?

Относно бисквитките, които не са задължително необходими за правилното функциониране на интернет страницата ни, можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, влезте в настроиките на Вашия браузер.

×